Firefox 63 dolazi s poboljšanom zaštitom privatnosti

Mozilla je na tržište izbacila novu verziju Firefoxa, točnije verziju 63. Ona ima naprednu zaštitu koja štiti korisnika od kolačića koji vas prate po Internetu, te sprječava treću stranu da prati vašu aktivnost između web stranica.

Nova, ažurirana verzija vam daje opciju da deaktivirate “third-party” kolačiće (engl. cookies), a da druge ostavite na računalo. Tako ne biste trebali svuda gledati iste reklame, pogotovo onog što ste guglali, ali ćete ostati logirani na stranicama gdje ste stisnuli opciju “Zapamti me”.

Ako ste već skinuli novu verziju Firefoxa, odite u “Firefox Options > Preferences”. Unutar sekcije “Content Blocking” stavite kvačicu u kućicu kraj koje piše “Third party cookies” i odaberite opciju “Trackers (recommended)”.

Mozilla je uz to napravila još nekoliko dodatnih stvari. Ako ste korisnik PC-ja, Firefox će vidjeti da li koristite Windows dark ili light temu i prilagoditi ga tome. Nešto slično su već prije napravili za Mac korisnike koji imaju MacOS Mojave.

Uz to, sada je moguće koristiti i glasovne naredbe za otvaranje novih tabova na Firefoxu ako ga koristite na iOS-u, te je tu još i nekoliko novih alata za web programere.
Oni korisnici koji su u Americi će vidjeti i novost kada otvore novi tab. Osim što će vidjeti preporuku za korištenje aplikacije Pocket, vidjet će još i preporuke za korištenje search opcije: Google i Amazon.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.