Hercegovački uzgajivači smilja u INTERA TP-u educirani o korištenju CityOS Gro uređaja

Prošle godine INTERA Tehnološki Park započeo je implementaciju projekta  AgroTECH u okviru USAID/SwedenProjekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II, financiranog podrškom američkog i švedskog naroda, kroz koji želi omogućiti primjenu suvremenih tehnologija u poljoprivrednom sektoru s posebnim naglaskom na uzgoj smilja.

Upravo s ovim ciljem krajem ljeta ove godine javnim pozivom i selekcijskim procesom izabrano je deset različitih uzgajivača iz različitih dijelova Hercegovine, poput Čapljine, Ljubuškog, Gruda, Stoca, Ljubinja, Blagaja i drugih kojima će se u narednom periodu donirati CityOS Gro uređaji. Uređaji, koji su razvijeni u suradnji sa stručnjacima iz CityOS fondacije, omogućuju jednostavno automatsko praćenje staklenika u stvarnom vremenu, s bilo kojeg mjesta, na pametnim telefonima i računalima, putem web aplikacije. Kako bi uzgajivači znali koristiti uređaje na pravi način, u subotu, 27.10.2018. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka održana je radionica kojoj su prisustvovali izabrani uzgajivači. Njih je Faris Seferagić, suosnivač startup poduzeća META5, upoznao sa svim mogućnostima uređaja predstavljajući najbolji način za korištenje prilikom uzgoja smilja.

Nakon dodatne prilagodbe i razvoja uređaja, INTERA Tehnološki Park će iste donirati uzgajivačima koji će ih postaviti u vlastite staklenike. Time će se omogućiti praćenje bilo koje kombinacije okolišnih faktora poput vlažnosti tla, temperature i vlage u zraku što će u konačnici doprinijeti ostvarenju boljih rezultata uzgajivača.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.