Nakon objave poslovnih rezultata, dionica Snapa pala na najnižu vrijednost do sada

Snap je objavio poslovne rezultate za treći ovogodišnji kvartal u kojem su, na razočaranje investitora i analitičara, zabilježili pad broja aktivnih dnevnih korisnika, nakon čega je uslijedio pad cijene dionica na najnižu razinu do sada. Očekivanja analitičara kretala su se oko 186 do 187 milijuna korisnika, a iz Snapa su objavili kako ta brojka za razdoblje između lipnja i rujna iznosi 186 milijuna, što je pad od jedan posto u odnosu na ranije kvartal u odnosu na prethodni kvartal.
Od kada je Snap javna kompanija (ožujak 2017.) ovo je drugi put da je zabilježen pad broja aktivnih dnevnih korisnika – u drugom kvartalu ove godine taj pad iznosio je oko 3 milijuna, a iz ove kompanije očekuju nastavak pada broja dnevno aktivnih korisnika i u aktualnom tromjesečnom razdoblju. Kao razlozi pada broja korisnika navodi se nezadovoljstvo korisnika nakon redizajna aplikacije te sve jača konkurencija Instagrama.
Evan Spiegel, izvršni direktor rekao je da je najveći pad broj korisnika zabilježen među korisnicima Androida – napomenuo je kako “zajednica Androida za Snap predstavlja globalnu priliku za rast” te trenutno razvijaju potpuno novu verziju aplikacije za Googleov mobilni operativni sustav koja će biti “lagana, modularna i imat će odlične performanse”.
Ipak, nije sve tako crno za Snap – u odnosu na isti kvartal godinu ranije prihodi su porasli za 43 posto na skoro 300 milijuna dolara, čime su nadmašili očekivanja analitičara, a i zabilježili su manji gubitak od očekivanog– zbog ovog je na početku cijena dionice blago porasla, no ubrzo nakon toga ponovno je pala, i to za 9 posto.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.