Ova kolica paze koliko trošite i s njima – ne čekate na blagajni

Kupce u korejskim marketima uskoro bi mogli pratiti pametna robotska kolica. Korejski div LG u ponedjeljak je s trgovačkim lancem E-Mart sklopio dogovor o razvoju samovozećih kolica za kupnju koja će ljude pratiti kroz dućane, prenosi Daily Mail.
Inače, LG je još na sajmu IFA u Berlinu prije dva mjeseca predstavio cijeli niz CLOi robota, a upravo će pod tim brendom napraviti i novog robota za dućane.
U kompaniji se nadaju da će robot ljude riješiti gnjavaže u kojoj moraju gurati kolica kroz redove u marketima, a ovaj robot ima još jednu veliku prednost – oslobodit će ljude stajanja u redu. Osim što će moći prepoznati prepreke i izbjegavati druge kupce, robot će imati i skener za barkod, pa će automatski registrirati sve što stavite u košaricu.
– Kad ste spremni za plaćanje, automatski sustav pobrinut će se za račun, a vi nećete morati čekati u redu – kaže LG.
Osim barkoda, na njegovu ekranu kupci bi mogli vidjeti svoj popis za kupnju, a robot će znati gdje se koji predmet nalazi, pa će vam pomoći i u navigaciji kroz redove. Ista stvar bi trebala biti dostupna i u aplikaciji za mobitele.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.