Predavanja na fakultetima i konferencijama održavat će hologrami

Tehnologija je uvelike promijenila način edukacije jer nam je omogućila da svom znanju svijeta pristupimo sa samo par dodira prstom po ekranu, a uskoro će omogućiti i potpuno novi način predavanja koji će u konferencijske dvorane i učionice dovesti – holograme. Prvi će u ovakvom načinu predavanja uživati studenti na Imperial College Business Schoolu na kojem je prošlog tjedna održano prvo hologramsko predavanje.

Za razliku od predavanja putem video veze, zahvaljujući hologramu, predavači će biti (virtualno) prisutni u predavaonicama i dvoranama i moći će održavati predavanja – riječ je o 3D hologramima uz koje se stječe dojam da su osobe zaista fizički prisutni na predavanjima. Također, predavanja neće biti snimljena i reproducirana, već će se održavati uživo pa će predavači (odnosno njihovi hologrami) moći komunicirati sa studentima, odgovarati na njihova pitanja, gledati pojedince u oči kad s njima razgovaraju i slično.

Ovakav način održavanja predavanja puno je jednostavniji i jeftiniji u odnosu na plaćanje povratne avionske karte, smještaja u drugih troškova, a iskustvo je slično kao i da se predavači zaista nalaze u dvorani. Postoji mogućnost snimanja i naknadnog reproduciranja predavanja holograma, no naravno, tada nema interakcije s publikom.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.