Twitter i dalje gubi korisnike

Ukupni prihodi te društvene mreže dosegnuli su u proteklom tromjesečju 758 milijuna dolara, što je 29 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. To se zahvaljuje rastu oglašavanja, najvećeg izvora prihoda Twittera.

Prihodi od oglašavanja dosegnuli su, naime, 650 milijuna dolara, 29 posto više nego godinu dana prije jer su kompanije sve više zainteresirane za oglašavanje tijekom prijenosa sportskih događaja uživo, što je relativno novo područje te platforme.

Zahvaljujući tome, Twitter je u proteklom tromjesečju ostvario dobit od 106 milijuna dolara, šest milijuna više nego u prethodnom kvartalu.

To je već četvrti kvartal zaredom kako je Twitter profitabilan. U istom lanjskom razdoblju tvrtka je zabilježila gubitak od 21 milijun dolara.

I dok su prihodi porasli, ukupan se broj korisnika Twittera smanjio jer je tvrtka zatvorila ‘neželjene i sumnjive’ profile, a procjenjuje i da će taj broj dodatno pasti jer je tvrtka suočena s intenzivnim pritiskom da pročisti platformu nakon što se otkrilo da su Rusija i Iran koristili mrežu kako bi utjecali na strane izborne kampanje.

Zbog svega toga, u trećem kvartalu broj aktivnih mjesečnih korisnika pao je za 9 milijuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 326 milijuna.

Premda broj korisnika pada već više od godinu dana, Twitter poručuje da generira više novca po korisniku jer rastu prihodi od oglašavanja.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.