3 najbolja laptopa za ljude koji su često u pokretu

Dugo vremena MacBook Air bio je glavni izbor putnog laptopa brojnih poslovnih ljudi, no je li njegovo vrijeme prošlo? Deset godina nakon što je Steve Jobs svijetu predstavio svoj MacBook Air neki strahuju da će u potpunosti nestati s tržišta.

Umjesto da se redizajnira i nadogradi hardver, to je ono što svi poznati tehnološki giganti rade, Apple je ipak svoj MacBook Air ostavio da skuplja prašinu i posvetio se novim modelima MacBook i MacBook Pro. Iako sve više plijene pozornost te su snažniji od MacBook Air-a, ipak nisu dovoljno prilagođeni poslovnim ljudima koji često putuju. Naizgled po veličini i težini sva tri modela su približno jednaka, no nedostaje im onaj supertanki i nagnuti dizajn koji MacBook Air čini tako jednostavnim za nošenje u ručnoj prtljazi.

Novim modelima također nedostaje i Air-ova „chiclet“ tipkovnica, s tihim i prostranim tipkama. Iako su ažuriranja na novim modelima dodala impresivne i konkurentne specifikacije u smislu obrade, memorije i pohrane, njihovi su zasloni i dalje manji, trajanje baterije je kraće, a cijene su relativno visoke uz dizajn koji se jedva primjetno mijenjao tijekom posljednjeg desetljeća.

Kada sagledate sve navedeno ne čudi nas to da vjerne fanove Apple-ovih MacBook računala diljem svijeta sve više privlače lakši, elegantniji i snažniji laptopi – oni koji koriste Windows i Chrome OS.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.