Adata SSD ima milijun IOPS i čitanje od 7000 MBps

Ako vam je M.2 SSD koji čita podatke brzinom od 3.500 MBps još uvijek prespor, možda će vas razveseliti Adata koja je na CES-u predstavila XPS Sage, nadolazeću liniju PCIe Gen 4 SSD-ova koji će ponuditi brzine čitanja i zapisivanja podataka iznad 7.000, odnosno 6.000 MBps, uz 1 milijun/8000K IOPS-a.

Sage SSD-ovi koji će se pojaviti na tržištu krajem ove godine po još neobjavljenoj cijeni, biti će među prvima koji će koristiti Innogrit Rainier kontroler.

Na svojem izložbenom prostoru, Adata je prikazala i neke preliminarne rezultate koje Sage postiže u CrystalDisk benchmarku. Izloženi prototip je postigao sekvencionalnu brzinu čitanja od 7.240 MBps, odnosno zapisivanja od 5.395 MBps, no Adata navodi da će brzine čitanja narasti na više od 6.000 MBps kada se finalizira firmware.

Innogrit Rainier (IG5236) kontroler obećava značajna poboljšanja u brzini i IOPS-u u odnosu na Phison E16 kontroler koji se nalazi u svim postojećim PCIe 4.0 SSD-ovima. Innogrit Rainier IG5236 koristi 8 kanala s 16 / 12nm TSMC FinFET procesom proizvodnje i podržava do 16 TB pohrane, a Sage SSD-ovi će biti dostupni s kapacitetima do 4 TB.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.