Aiden i Aiko su prvi AI pripravnike koji su dobili posao u marketinškoj agenciji

Američka marketinška agencija Codeword zaposlila je dva AI pripravnika na tri mjeseca – Aidena i Aiko. Sami su odabrali svoja imena i vizualnu prezentaciju, uz malu pomoć i poticaj voditelja. U Codewordu će se pridružiti timu od 106 ljudi.

Aiko će raditi s ‘ljudskim kolegama’ iz dizajnerskog tima na zadacima prikladnima za pripravnike, poput uređivanja fotografija, izrade skica, koncepta i grafičkog dizajna. Aiden će raditi s uredničkim timom i bavit će se prikupljanjem informacija, pa i pisanjem članaka i analizom vijesti. U objavi na službenom blogu tvrtke navodi se da će pripravnici, ako njihovo stažiranje bude uspješno, ‘biti zaposleni na puno radno vrijeme’.

artner u tvrtki Kyle Monson rekao je da postoji puno straha i pompe oko toga kako će se novi AI alati ‘integrirati u kreativnim timovima’. ‘Kao agencija koja se bavi kreativnim i tehnološkim svijetom, želimo istražiti kako može izgledati suradnja ljudi i umjetne inteligencije. I učinit ćemo to javno, tako da naš tim i naša zajednica mogu učiti iz ovog eksperimenta’, dodao je Monson.

Razrađujući dalje prirodu posla svojih novih zaposlenika, Codeword u blogu navodi da će Aiden i Aiko raditi na prezentacijama za sastanke, a možda i ažurirati blog tvrtke. Prema priopćenju za medije tvrtke, od Aidena i Aiko neće se očekivati da proizvedu nešto što se može izravno predstaviti klijentima, ali će raditi na zadacima u kojima je umjetna inteligencija dobra.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.