AMD je službeno lansirao Ryzen 7000 seriju

AMD je lansirao “Zen4″ temeljene desktop procesore Ryzen 7000 serije. Ovo su prvi procesori za stolna računala, proizvedeni u najnaprednijoj 5 nanometarskoj litografiji, koja u kombinaciji s naprednom “Zen 4″ arhitekturom donosi performanse koje oduzimaju dah, kako za igrače tako i za entuzijaste kao i kreatore sadržaja.

S do 16 jezgri i 32 threada, desktop procesori iz serije Ryzen 7000 donose dvoznamenkasti porast IPC-a u usporedbi sa “Zen 3″ i radne frekvencije do 5,7GHz! Pod punim opterećenjem, top Ryzen 9 7950X je do 47% energetski učinkovitiji od konkurencije.

Podržavajući ove procesore, AMD je također službeno lansirao platformu za stolna računala AM5, s visokim značajkama povezivanja uključujući dvokanalnu DDR5 memoriju, do 24 PCIe 5.0 trake i više. AM5 podnožje bit će dostupno s četiri skupa čipova, X670 Extreme, X670 – oba će biti dostupna kada i sami procesori – 27. rujna – te B650E i B650, dostupni u listopadu.

AMD je također omogućio prvu svjetsku javnu demonstraciju sljedeće generacije AMD Radeon RX grafičke kartice koja se očekuje tijekom četvrtog kvartala ove godine, a pokreće je potpuno nova AMD RDNA 3 arhitektura.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.