Apple najavio M2 Pro i M2 Max moćne i energetski učinkovite procesore

Apple proširuje liniju brendiranih ARM procesora za Mac s dva modela: M2 Pro i M2 Max. Temelje se na 5-nm procesnoj tehnologiji druge generacije.

M2 Pro čip dolazi s 40 milijardi tranzistora što je gotovo 20 posto više od M1 Pro i dvostruko više od M2. CPU ima opcije s 10 i 12 jezgri, koristeći kombinaciju 8 jezgri performansi i 4 jezgre učinkovitosti. GPU je 19-jezgreni.

Također ima do 32 GB objedinjene memorije s propusnošću do 200 GB/s i niskom latencijom. U usporedbi sa svojim prethodnikom pokazuje 20 posto bolje performanse u više niti. Također je 80 posto brži u Photoshopu i kompajlira se u Xcode do 2,5 puta brže od najsnažnijeg MacBook Pro-a temeljenog na Intelu.

M2 Max sastoji se od 67 milijardi tranzistora. Koristi isti 12-jezgreni CPU kao i M2 Pro. GPU je još snažniji, s do 38 jezgri i većom L2 predmemorijom. Uključuje do 96 GB objedinjene memorije s propusnošću do 400 GB/s. Ovaj čip postao je najsnažniji i najučinkovitiji za prijenosna računala profesionalne klase na svijetu.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.