Asteroid promjera kilometar proći će neugodno blizu Zemlje

NASA s vremena na vrijeme izda upozorenje o asteroidu ili meteoru koji se neugodno približi Zemlji. Naime, znanstvenici su sigurni da će Zemlju u nekom trenutku pogoditi asteroid. Udar većeg asteroida mogao bi imati katastrofalne posljedice.

Stoga se svemirske, ali i druge agencije diljem svijeta spremaju za različite katastrofične scenarije, a cijelo vrijeme imaju pogled uperen prema nebu.

NASA je izdala obavijest o asteroidu promjera između pola i jednog kilometra, koji će proći pored Zemlje “neugodno blizu” ovog vikenda, odnosno 15. veljače.

No nema prostora za strah. Asteroid 2002 PZ39 (kako se službeno zove) spada u kategoriju NEO (Near Earth Object – objekti blizu Zemlje) jer se očekuje da prođe blizu Zemlje, što znanstvenike u NASA-i čini pomalo nervoznima.

Naime, znanstvenici su ovaj asteroid prvi put primijetili 1995. godine i otad prate njegovu putanju. Prema izračunima do kojeg je došao NASA-in centar CNEOS, koji je specijaliziran za izračunavanje budućih orbita takvih nebeskih tijela, asteroid 2002 PZ39 “navratit” će u naše susjedstvo za vikend, ali se neće dugo zadržati.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.