Chrome je i dalje najpopularniji preglednik

Nakon što su Internet Explorer koji je godinama dominirao tržištem internetskih pregleda dostigle godine, ali i konkurencija, Microsoft se 2015. odlučio na radikalnu promjenu. S novom verzijom operativnog sustava za računala Windows 10 predstavio je potpuno novi preglednik internetskih stranica Edge koji dolazi predinstaliranim s novim računalima s Windowsima i čija popularnost tijekom godina raste.

Prošle godine Edge je, prema NetMarketShareu, prestigao Firefox i postao treći najpopularniji web-preglednik na svijetu. Prvo mjesto, jasno, drži Google sa svojim Chromeom, dok drugo pripada Safariju koji je prvi izbor za surfanje velikog broja ljubitelja i korisnika Appleovih uređaja. Firefox je pao na četvrto mjesto, a na petom mjestu je Opera.

Kompanija StatCounter nedavno je objavila svoj popis najpopularnijih preglednika internetskih stranica za stolna i prijenosna računala (dakle, nisu ubrojeni i podaci s mobilnih telefona i tableta) koji, iako se brojke razlikuju od NetMarketSharea, potvrđuje porast popularnosti Edgea i pad popularnosti Firefoxa. U odnosu na prošlu godinu i njihove prošlogodišnje podatke udio Edgea na tržištu porastao je s 7,81 na 8,03 posto, dok se u isto vrijeme udio Firefoxa smanjio s 8,1 na 7,95 posto. Safari koji se nalazi na drugom mjesto ima više od 2 posto prednosti nad Edgeom, no s obzirom na to da udio Microsoftova browsera raste, možda će u nekoj budućnosti zaprijetiti i Safariju.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.