Dell XPS 15 je trenutačno najbolja Windows alternativa MacBook Pro-u

Prvo ćemo reći nešto što mnogi ne žele priznati – 16 inčni Appleov MacBook Pro je najjači lightweight laptop kojeg možete kupiti na tržištu. Točka. Na tržištu nema tako laganog i tankog laptopa (op.a. 16mm debljine, < 2kg težine) u kojeg možete bez problema “strpati” 8 TB SSD-a. Ako želite toliko mjesta, alternativa ne postoji. Naravno, to košta i nitko ne osporava činjenicu da su Appleovi proizvodi (pre)skupi. No, radi se o premium uređajima kod kojih plaćate kvalitetu i ime, odnosno brand.

Laptop koji je vjerojatno najbliže dotičnom MacBook Pro-u je Dellov XPS 15 7590. On možda u poslovnom svijetu nije popularan kao MBP, ali definitivno nije prošao nezapaženo. I jedan je od rijetkih laptopa koji se mogu nositi s MBP-om po cijeni, konfiguraciji i kvaliteti.

Ako ne želite biti “zarobljeni” u Appleovom ekosustavu, nego želite imati Windowse ili Linux na laptopu, onda je Dell odličan izbor. Nažalost, ovaj laptop još nije moguće još uvijek kupiti u Europi, nego ga morate naručivati iz Amerike. Nadamo se da će se to u narednih par mjeseci promijeniti. Zašto?
 Zato što i Europljani žele laptop u koji mogu staviti 64 GB RAM memorije i nekoliko TB mjesta za pohranu podataka.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.