Dionica Facebooka ostvarila najveću vrijednost u povijesti

Od izlaska na burzu do danas Facebook je prošao kroz brojna turbulentna razdoblja, no unatoč svim problemima, kritikama i pozivanju na brisanje te društvene mreže, cijena dionice i tržišna vrijednost kompanije jučer su dosegle rekordnu razinu. Tijekom dana dionica je porasla više od šest posto i njezina cijena dosegla je 230 dolara, uz tržišnu vrijednost kompanije od 655 milijardi dolara.

Razlog za to nalazi se u činjenici što je, čini se, Zuckerberg našao novu zlatnu koku, a to je opcija koju je Facebook predstavio ovaj tjedan – Shops. Riječ je o Facebookovoj verziji online trgovine namijenjenoj malim poduzetnicima, ali i velikim brendovima koji će sada putem najpopularnije društvene mreže prodavati i promovirati svoje proizvode. Naglasak je na jednostavnosti pa će se trgovini na Facebooku moći pristupiti putem stranice kompanija na samom Fejsu ili Instagramu te, nakon odabira željenih proizvoda, napraviti narudžbu putem internetske stranice tvrtke ili, zasad samo u SAD-u, unutar samog Fejsa. Također, Zuckerberg je najavio i Instagram Shop, koji bi od ovog ljeta prvo trebao biti dostupan u SAD-u, a naknadno i na drugim tržištima.

Predstavljanjem Facebook Shopa te iste opcije i na Instagramu, Facebook sve više ulazi na područje Amazona i Googlea, a online kupovina preko te društvene mreže mogla bi se pokazati i kao nova Zuckerbergova zlatna koka. Naime, prodaja proizvoda otvara Facebooku potpuno nove mogućnosti i novo tržište vrijedno milijarde dolara na kojem bi kompanija zarađivala provizijama od transakcija i od oglašavanja.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.