Djevojčica na odvikavanju zbog videoigre: Nije išla ni na zahod

Djevojčica od devet godina završila je na odvikavanju od videoigre Fortnite.
Postala je toliko ovisna o igranju da je počela mokriti u gaćice, samo da se ne mora maknuti od ekrana. Kad joj je otac pokušao isključiti Xbox, djevojčica ga je udarila po licu.
Učenica osnovne škole postala je opsjednuta igrom pucačine, koja je u relativno kratko vrijeme postala izuzetno popularna. Od srpnja prošle godine, kada je lansirana, igru je skinulo više od 40 milijuna gamera.
Videoigru je igrala potajno, po cijele noći. Premorena od intenzivnog igranja, u školi je počela drijemati. Kada joj je otac pokušao oduzeti XboX, potpuno je izgubila živce.
– Kada smo joj dozvolili da se igra, nismo imali pojma da će to prerasti u ovisnost ili da bi igranje moglo imati utjecaja na njezino psihičko zdravlje – izjavila je majka djevojčice.
– Suprug je jedne noći vidio svjetlo i pronašao je da igra videoigru sjedeći na jastuku koji je bio natopljen urinom. Toliko se navukla da nije htjela otići na zahod – kazala je.
– Ovo je ozbiljan problem koji uništava život naše male djevojčice i netko mora intervenirati i to zabraniti prije nego što se dogodi epidemija – kaže majka.
Roditelji su svojoj kćeri kupili Xbox u siječnju i ona je nedugo nakon toga skinula Fortnite jer su je hvalili razni celebrityji.
Samo dva mjeseca kasnije, roditelji su postali zabrinuti zbog njezinog ponašanja. U školu ih je pozvao razrednik i upozorio da su njihovoj kćeri ocjene u školi sve lošije te da često spava na satu, piše Daily Mail.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.