Gates: Musku je bolje da ne govori o nečem o čemu nema pojma

Šef Tesle i SpaceX-a, Elon Musk, poznat je po svojoj aktivnosti na Twitteru. U nekoliko navrata dogodilo se da se zbog nekog njegovog tvita, podigla prašina koja je utjecala na rast ili pad cijena dionica njegovih tvrtki.

S obzirom na to da ga na Twitteru prati više od 37 milijuna pratitelja iz cijelog svijeta, sve što objavi, veoma brzo postane viralno. Tako je viralan postao i njegov stav vezan uz koronavirus, što je za oko zapelo suosnivaču Microsofta, Billu Gatesu.

Podsjetimo, Musk često umanjuje opasnost koju predstavlja pandemija koronavirusa, a u nekoliko je navrata čak i napisao kako su djeca gotovo pa imuna na virus. Učinio je sve što je mogao da njegova tvornica automobila ostane otvorena, čak i kad su zbog koronavirusa sve ostale tvornice u toj regiji bile zatvorene.

Takav stav posebno smeta Gatesu koji je veoma uključen u pronalazak cjepiva i njegovu distribuciju diljem svijeta.

Musk nije baš uključen u cijelu priču oko cjepiva. Radi izvrsne električne automobile. I rakete su mu dobre. Zato mu dopuštaju da to govori. Nadam se da neće pomiješati ono što radi dobro s onim o čemu baš i ne zna puno, rekao je u intervjuu Gates.

Kad ljudima dopuštate da komuniciraju, morate se suočiti s činjenicom da se neke netočne stvari, koje su veoma privlačne, šire brže u odnosu na istinu. A to smo uvijek vidjeli kad su u pitanju cjepiva, istaknuo je Gates.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.