Gmail, Youtube, Maps, Meet i druge Google aplikacije se srušile u cijelom svijetu na 45 minuta

Problem nije bio lokalni nego se globalno osjetio praktički u svim zemljama, ili točnije rečeno samo kod onih korisnika koji koriste Google aplikacije. Naime, u mnogim dijelovima svijeta, pogotovo u Aziji Google ne da se ne koristi nego se čak i izbjegava. No, globalno Googleove alate koristi više od milijardu korisnika, tako da postoji velika vjerojatnost da ste i vi imali problema prilikom pristupa na Gmail, Mape i Youtube, a ako ste imali online sastanak ili studenti predavanja preko Meeta također je bilo prekida.

Problem je trajao otprilike 45 minuta, a prema informaciji koju je kompanija službeno objavila na svojem Google Cloud Twitter profilu radi se navodno o preopterećenju sustava što je rezultiralo onemogućenom provjerom autentičnosti, ili u prijevodu zbog prevelike količine podataka na njihovim diskovima niste se mogli logirati.

Ovaj incident će vjerojatno odlično poslužiti onima koji su protivnici Googlea i koji smatraju kako ovakve velike tehnološke tvrtke rastu prebrzo i potreban je veći nadzor. I sami znate kako su Google i Facebook suočeni s antitrustovskim tužbama u SAD-u, prije dosta godina s tim je imao problem i Microsoft sa svojim Internet Explorerom. Isto tako, u Europskoj uniji se, dok ovo čitate, uvode novi propisi koji bi trebali ograničiti njihov utjecaj.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.