Google najavio brisanje više osobnih podataka iz rezultata pretrage

Google je najavio da će brisati više osobnih podataka iz rezultata pretrage kako bi onemogućio pronalazak nečije fizičke adrese, telefonskog broja ili lozinki. Do ove najave, uklanjalo se isključivo one informacije koje bi mogle dovesti do krađe identiteta ili novca.

Ali, stvari se mijenjaju osjetno na bolje pa su svi slobodni zatražiti uklanjanje određenih informacija, koje smatraju preosobnima ili preosjetljivima da bi bile u pretragama, a da se tiču detalja preko kojih je moguće narušiti im privatni život.

“Internet konstantno prolazi evoluciju i ako bismo u našim rezultatima pretraga nudili nečiji broj telefona ili fizičku adresu, to bi moglo biti opasno”, naglasili su iz Googlea pa naveli koje osobne informacije više neće prikazivati:

“Osobni dokumenti kao osobne iskaznice, vozačke dozvole, osiguranje, porezne informacije, brojevi bankovnih računa i kreditnih kartica, fotografije ručno kreiranih potpisa, fotografije osobnih dokumenata, povijest bolesti, kontakt informacije, povjerljivi podaci za prijavu…”

Uz to, uklanjat će se i eventualne osobne fotografije, koje mogu biti eksplicitne ili na njima mogu biti osobe uz koje se netko ne želi (više) vezati. Naravno, uklanjat će se i fotografije djece, što je prioritet.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.