Googleovi dronovi “napadaju” i Europu! Hranu će dostavljati bespilotne letjelice

Jeff Bezos odavno je najavio da je budućnost dostave u bespilotnim letjelicama, a iako je vrijeme u kojem će nam dronovi zujati iznad glava i donositi pizze prije nogometnih utakmica daleko ispred nas, velike tehnološke kompanije ipak rade velike korake prema tom cilju. Jedna od kompanija koja razvija bespilotne dostavne letjelice jest Alphabet, krovna kompanija koja, među inim, uključuje Google i – Wing.

Wing već neko vrijeme uspješno testira dostavu dronovima u Australiji, u kojoj su zabilježili više od 55 tisuća dostava lijekova, kave i drugih kućnih potrepština. Nakon Australije, Wing namjerava s testiranjem dostave dronovima početi i u Europi, a prva zemlja u kojoj će bespilotne letjelice donositi namirnice bit će Finska.

Testiranje je najavljeno za proljeće sljedeće godine, a Finska je odabrana kao zemlja u kojoj su ljudi otvorni prema testiranju i korištenju novih tehnologija. Iz Winga su pozvali Fince da im pošalju prijedloge stvari koje bi voljeli vidjeti dostavljene dronom na kućni prag – dostava će se naručivati preko mobilne aplikacije te će tijekom testnog perioda biti u potpunosti besplatna.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.