Hardverski ray tracing iz Nvidije

Nvidija je na ovogodišnjem SIGGRAPH-u predstavila svoje nove grafičke procesore Quadro RTX 8000, Quadro RTX 6000 i Quadro RTX 5000, zasnovane na Turing arhitekturi koja omogućava napredno renderiranje fotorealističnih scena u stvarnom vremenu, ali i rad s aplikacijama iz domene umjetne inteligencije. No, predstavljeni GPU-ovi najviše se ističu svojim mogućnostima hardverskog ray tracinga.

Ova tehnologija omogućit će napredni prikaz fotorealističnih prizora prilikom renderiranja kompleksnih scena tako što će se svi izračuni putanja svjetlosnih i zvučnih valova kroz virtualni 3D prostor obavljati na samom grafičkom čipu.

“Korisnici sada imaju na raspolaganju napredne mogućnosti za koje se nije očekivalo da će se pojaviti još barem pet godina. Dizajneri i umjetnici mogu u stvarnom vremenu obavljati interakcije sa svojim složenim uracima i vizualnim efektima s fotorealističnim detaljima uz ray tracing. Filmski studiji i produkcijske kuće moći će ostvarivati veću propusnost kod renderinga, što će im uštedjeti vremena i novca”, pohvalno je, a kako drugačije, o novoj tehnologiji govorio osnivač i direktor Nvidije Jensen Huang.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.