Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo žele stvoriti svoju vlastitu trgovinu aplikacija!

Prošle godine jedan od događaja koji je svakako obilježio svijet pametne tehnologije bila je svojevrsna svađa na relaciji Sjedinjene Američke Države- Kina. Točnije, američki predsjednik Trump – Huawei, ali to je slično.

Ako ste malo pratili medije i vijesti, mogli ste dobiti barem neku informaciju o tome što se događalo: Amerika je optužila Kinu za špijuniranje, na što je Amerika odgovorila zabranom poslovanja svojih tvrtki sa Huaweijem i zabranu uvoza svih Huaweijevih pametnih uređaja.

Kasnije se situacija malo smirila i ”omekšala”, no Huawei nije zaboravio ovo. Štoviše, iz Huaweija su rekli kako se spremaju na, ako za to bude potrebe, svoj vlastiti operacijski sustav i svoju vlastitu trgovinu aplikacija. Sustav se zove Harmony OS i djelomično je zaživio (no samo u Kini), no što je s trgovinom aplikacija? Planira li Huawei nešto konkretnije napraviti po tom pitanju?

Najnovije vijesti pokazuju da planira. Da stvar bude bolja, Huawei nije u tome sam. Naime, osim Huaweija, tvrtke Oppo, Xiaomi i Vivo žele se ujediniti i same stvoriti svoju vlastitu trgovinu aplikacija. O čemu se točno radi? Pročitajte u nastavku!

Nova trgovina ili ”Global Developer Service Alliance”
Prije manje od 24 sata na internetu su osvanuli podaci koji govore o tome kako Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo rade na vlastitoj trgovini aplikacija. Ta trgovina bi trebala biti osmišljena na načelu saveza više tvrtki i trebala bi se zvati ”Global Developer Service Alliance” (ili ”Globalni savez usluga programera”), kraće poznat kao GDSA. O čemu se detaljnije radi?

Radi se o tome da bi, zahvaljujući ovom savezu programera, programeri tih četiriju tvrtki mogli na poseban server (koji bi služio kao trgovina aplikacija) učitati svoje novo-osmišljene aplikacije. Nakon tog učitavanja, te aplikacije mogli bi koristiti svi uređaji tih firmi. Na primjer, ako Huaweijevi stručnjaci osmisle neku aplikaciju i učitaju je na GDSA stranicu, odande bi ju mogli skinuti i koristiti korisnici Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo pametnih uređaja.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.