I Facebook smanjuje kvalitetu videa u Europi

YouTube, Amazon, Apple TV+, Disney+ i Netflix već su najavili smanjivanje kvalitete videa u Europi zbog povećanja zahtjeva za video streamingom sadržaja od strane europskih korisnika uslijed pandemije koronavirusa COVID-19, koja je izazvala masovni ostanak korisnika kod kuće.

Njima se sad pridružuje i Facebook, koji također planira reducirati kvalitetu videa u Europi, s ciljem smanjenja optrećenja internetskih providera, što je za Endgadget potvrdio glasnogovornik najveće društvene mreže.

Facebook kaže da će svaki video imati manju potrošnju podataka, no korisnici najvjerojatnije neće primijetiti veće promjene u kvaliteti slike. Promjena će se odnositi na obje Facebookove platforme, samu društvenu mrežu i Instagram.

Amazon Prime Video, Apple TV+ i Netflix su to učinili smanjivanjem “bitratea”, broja računalnih bitova poslanih ili obrađenih u sekundi. Filmovi s većim bitrateom izgledaju manje pikselizirano, posebice u scenama s puno akcije (kretanja), ali koriste više podataka. Netflix kaže da će smanjivanje bitratea dovesti do uštede od 25% podataka u video streamingu, pa to možemo očekivati i od drugih platformi poput Facebooka.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.