InfoBip Uberu isporučio RCS, nasljednika SMS-a

Britanski Vodafone, operater preko kojeg je 1992. godine poslan prvi SMS, u Barceloni je na World Mobile Congressu, najvećem svjetskom skupu mobilne industrije, objavio da je odabrao hrvatski InfoBip za tehnološku platformu preko koje će nuditi nasljednika SMS-a, takozvani Rich Communications Services.
Njihov je prvi poslovni korisnik Uber, najbrže rastuća američka kompanija dosad, a koja se tržišno probila upravo zahvaljujući jednostavnošću svoje mobilne aplikacija za naručivanje taksi prijevoza. Silvio Kutić, suosnivač i direktor InfoBipa kaže da im je cilj osigurati tvrtkama da njihove poruke ostanu relevantne, atraktivne i iznimno angažirane. “S napretkom RCS-a biznisi do korisnika mogu doći kroz unaprijed pripremljen i fleksibilan InfoBipov API za napredno slanje poruka.
Takva komunikacija je brendirana, interakcija je instantna, a vizualna prepoznatljivost omogućuje korisniku da donosi odluke i odluku o kupnji na optimalan način”, kaže Kutić. RCS je tehnologija koju već više od desetljeća operateri žele uvesti u svoju ponudu kako bi istisnuli igrače kao što su Skype, Viber, WhatsApp i Facebook Messenger. Međutim, sve do sada to im nije polazilo za rukom. RCS je zapravo SMS na steroidima.
On pretvara sustava slanja poruka u sve ono što se danas može raditi na Gmailu i Facebook Messengeru. Unutar njega mogu se slati velike fotografije, veliki filmovi, datoteke, mape, linkovi na skidanje aplikacija, bankovna izvješća, potvrde bookinga, potvrde kupnje avionskih karata s kodom za boarding, čak i kartice koje informiraju o Uberovoj vožnji, a za što se dosad trebala koristiti istoimena aplikacija. Rahul Vijay, voditelj globalnih strateških partnerstava u Uberu kaže da im je ovo novi izazov.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.