Intel Rocket Lake-S: Nova arhitektura ali i dalje 14 nm

Intel zasad nije službeno predstavio ni desetu generaciju svojih Core procesora poznatu pod imenom Comet Lake-S, a već su se pojavile informacije o novoj Rocket Lake-S generaciji procesora putem internetske stranice Videocardz.

Rocket Lake-S generacija procesora donosi mnogobrojne novine no unatoč svemu i dalje se temelji na provjerenom ali starom 14-nanometarskom proizvodnom procesu kao i Intelovom 500 čipsetu te LGA1200 socketu (može se očekivati kompatibilnost s desetom Comet Lake-S generacijom procesora).

Spominje se integrirana Xe grafika (vjerojatno Gen12 skupa s podrškom za HDMI 2.0b i DisplayPort 1.4a), podrška za PCI-E 4.0 (20 linija), poboljšana podrška za DDR4 RAM te uvođenje podrške za Thunderbolt 4.0 i USB 3.2 2×2 na 20 Gb/s.

Zbog epidemije koronavirusa teško je za očekivati da će Rocket Lake-S procesori biti predstavljeni tijekom ove godine kada još, kako je već napomenuto, nije predstavljena ni prethodna generacija procesora. Ipak cijela stvar će sasvim sigurno biti ubrzana dolaskom novih AMD-ovih Ryzen 4000 procesora baziranih na Zen 3 arhitekturi i 7nm++ proizvodnom procesu čije se predstavljanje očekuje krajem godine.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.