John McAfee promjenio priču, sada pljuje po Bitcoinu

John McAfee osebujna je ličnost i po svojim izjavama gotovo da je jednako poznat kao po svom McAfee antivirusnom alatu. Ove godine u centar pažnje stigao je izjavom da će bitcoin do kraja 2020. stići do milijun američkih dolara vrijednosti, kao i posljednjom u kojoj se obrušio na tu kriptovalutu.

Naime, bitcoin je nazvao “shitcoin” (prijevod nije potreban) pa naveo da budućnost počiva na alternativnim rješenjima, odnosno, kriptovalutama. Takav stav temelji na stavu da je bitcoin zastario i da nema smisla baviti se njima kroz godine koje su pred nama.

“Onaj tko je iskovao termin “shitcoin” je briljantan jer to je istina. Svi znamo da budućnost leži u alternativama jer bitcoin je zastario i ne nudi sigurnost”, napisao je na svom Twitter profilu McAfee.

U neku ruku je u pravu jer bitcoin jest sporiji no alternativa, njegove mogućnosti su slabije i trenutno ima problema sa skalabilnosti. Naravno, postoje rješenja za te probleme, kao Lightning Network na kojem se uvelike radi proteklih mjeseci. No, sve to su samo “zakrpe” i na duge staze sve skupa ne djeluje toliko obećavajuće i McAfee je svjestan te činjenice. A iznosi je na sebi svojstven način…

Samo, oko jedne stvari nikako nije u pravu, bitcoin nije nesiguran, dapače. Bitcoinova mreža vjerojatno je najsigurnija koja postoji u svijetu kriptovaluta pa nije jasno zašto McAfee bez cjelovitijeg objašnjenja iznosi jednu tako tešku optužbu na račun najpopularnije i najvrednije kriptovalute.

Ujedno, ne postoji nijedna “rudarska” organizacija koja kontrolira 51 posto hashratea, što znači da je “rudarenje” i dalje decentralizirano. Svjestan je McAfee te činjenice, što potvrđuje jedna izjava s kraja siječnja, koju je dao za CryptoPotato.

“Bez obzira na sve, bitcoin je standard i ima svoju vrijednost. Uvjeren sam da će vrijediti bogatstvo”, naglasio je McAfee i išao u smjeru prognoze o milijun dolara do kraja 2020.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.