Logitech bilježi dvoznamenkasti rast prodaje periferne opreme za PC

Pandemija koronavirusa nije na sve djelovala negativno, a u tom povlaštenom društvu našao se Logitech, koji bilježi rast od 13,6 posto po pitanju prodaje na globalnoj razini. Riječ je o četvrtom kvartalu fiskalne godine za kompaniju, koja je završila s rastom od 6,7 posto u odnosu na prethodnu.

Ono što je Logitechu donijelo toliki skok jest činjenica da se prilikom preseljenja većine poslovanja diljem svijeta pojavila potreba za kupovinom opreme potrebne za isti taj rad. A s obzirom da Logitech u asortimanu ima komponente koje zadovoljavaju potrebe onih sa slabijim primanjima, kao i one s većim primanjima, uspio se nametnuti na svim razinama.

No, ne proizvodi Logitech samo tipkovnice, miševe i web kamere već se odavno pozicionirao na tržištu vezanom za web konferencije. Dakle, nudi proizvode koji su potrebni da bi one funkcionirale na najbolji mogući način, kroz uređaje i kroz softver. Sve to doživjelo je iznimnu ekspanziju pa samim time Logitech bilježi uspjeh.

U brojkama, riječ je o 709,2 milijuna američkih dolara prihoda u kvartalu. Osjetno više od 624,3 milijuna iz prošle godine. Operativni profit istovremeno je iznosio 79 milijuna dolara i to je rast od 23,3 posto. A sve ove brojke vrijede samo za razdoblje do ožujka ove godine, što znači da se u novu fiskalnu godinu zasigurno ušlo još snažnije jer travanj je bio vrhunac pandemije na globalnoj razini, što se moglo vidjeti po rastu dionica onih kompanija koje stoje iza aplikacija za web konferencije.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.