Meta testira prodaju digitalne robe u virtualnoj stvarnosti

Kao što smo i očekivali, Zuckerbergov virtualni svijet metaverse neće biti samo mjesto u kojem ćemo se zabavljati, već ćemo u njemu i trošiti pare.

Odabrani korisnici Horizon Worldsa iz Kanade i SAD-a od danas mogu kupovati digitalnu robu unutar VR svijeta, koju izrađuje odabrana grupa kreatora, koji virtualne predmete mogu jednostavno prodavati klikom na Commerce tab unutar Create moda aplikacije.

Iz Mete kažu da ovaj test pokreću s nekolicinom kreatora kako bi dobili njihove povratne informacije, a “te vrste alata su koraci prema dugoročnoj viziji metaverzuma u kojem kreatori mogu zarađivati ​​za život, a ljudi kupovati digitalnu robu, usluge i iskustva”.

Kreatori koji sudjeluju u programu monetizacije morat će slijediti smjernice navedene u pravilima o zabranjenom sadržaju kao i kod Facebooka i Instagrama. “Ako vidite nešto što se čini da krši naša pravila, možete nam poslati prijavu na pregled”, navodi Meta u obraćanju korisnicima.

Meta je također počela testirati bonus program s kreatorima koji žive u SAD-u. Oni koji su uključeni mogu zaraditi dodatni prihod napredovanjem u postizanju mjesečnih ciljeva koje je postavila tvrtka. Meta kaže da neće prikupljati naknade za te bonuse i obećava da će ih u cijelosti isplatiti na kraju svakog mjeseca.

Ovo ujedno otvara i put prema ostvarivanju ambicija tvrtke oko NFT-a. “Ako zamislite kako bi neki budući metasvemir nekom trenutku trebao izgledati, jasno je da će sposobnost prodaje virtualne robe i njezin prijenos iz jednog svijeta u drugi biti važan dio toga”, rekao je nedavno Zuckerberg, čime je otkrio još jedan dio plana o metaverseu kao platformi koja će služiti prvenstveno za to da mu podeblja račun.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.