Microsoft će unificirati pretraživanje kroz Windows 10, Office 365 i Bing s Microsoft Searchom

Microsoft već nekoliko godina radi na unifikaciji i personalizaciji tražilice kroz cijeli Office 365, ali u posljednjem je potezu otišao korak dalje te odlučio ponuditi identično iskustvo pretrage bilo da se radi o Windows 10 operativnom sustavu, Bing tražilici, Officeu i svim ostalim svojim uslugama i proizvodima.

Riječ je o posebnoj i pametnijoj tražilici, nečemu što je Microsoft duže vrijeme pripremao daleko od očiju javnosti, ali i često nekako najavljivao. Kao, primjerice, predstavljanje Bing for Business prošle godine, ili kad se na Ignite ove godine spomenulo promjene i širenje mogućnosti pretrage. Sad znamo o čemu je riječ i time se “poslovni portfolio” dodatno obogaćuje.

Jer, korisnici ovime dobivaju upravo ono što je Microsoft želio, mogućnost pretrage u pokretu. Više nema ovisnosti o uređaju, sve je dostupno bilo kad i bilo gdje, a jedino što korisnik treba jest prijaviti se na svoj račun. Dakle, sad je moguće s nekog drugog uređaja pretraživati Edge internetski preglednik kao da sjedite za svojim računalom kod kuće. Ili, moguće je pretraživati vaš Windows operativni sustav.

Naravno, sve ovo ne bi bilo dovoljno samo tako postaviti, Microsoft se morao potruditi bolje mogućnosti pretrage, pametnije i samim time točnije. Tako da korisnici lakše pronalaze kontakte, dokumente, sve što im je u interesu. Ukratko, Microsoft želi tražilicu na dlanu, koja ne samo da pretražuje svaki djelić Interneta, već i tražilicu koja pretražuje sve što je korisniku od značaja i dostupno je isključivo njemu samom.

Posljednja testa faza započela je 24. rujna i odabrani korisnici dobili su mogućnost isprobati Microsoft Search na Office.com, Bing.com (koji se više ne zove Bing for Business nego Microsoft Search in Bing) i u SharePoint Mobile aplikaciji. Kroz naredne mjesece Microsoft Search bit će dostupan svima, a proširit će se i na Edge, Windows 10 i druge inačice Officea.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.