Microsoft redizajnira sve svoje Office aplikacije za iOS i Android u Fluid Frameworku

Microsoft se konstantno trudi poboljšati Office mobilne aplikacije za iOS i Android operativne sustave. Ponajprije, to se odnosi na njihov dizajn i funkcionalnost, a 5. prosinca kompanije je detaljnije pružila uvid u to kako rade na svemu što su naumili.

U prvom redu, pomaže mu Fluid Framework, nova platforma za razvoj, načinjena u Microsoftovoj “tvornici” i služi kako bi ubrzale aplikacije, učinila ih stabilnijima i s mogućnosti nadopune u realnom vremenu. Aplikacije koje su od 5. prosinca razvijene kroz novu platformu su Word, Excel, PowerPoint, Outlook i OneDrive. Sve se tiču iOS, ali i Android mobilnih operativnih sustava.

Poboljšanja će samo nastaviti stizati i to će potvrditi napore koje Microsoft čini da bi softverski bio relevantan u mobilnom svijetu. Trud je to koji traje pet godina i nastavio se bez obzira na činjenicu da Microsoft više nema svoj mobilni odjel, kao ni softver, već se kompletno okrenuo dvama najvećima i praktički jedinima na mobilnom tržištu – Apple i Googleu.

Malo tko je mogao naslutiti da bi Microsoftove aplikacije na operativnim sustavima ponajvećih konkurenata mogao zablistati tolikim sjajem kad je prije malo više od pet godina objavljeno kako Microsoft nudi besplatan Office paket za sve iPad, iPhone i Android korisnike. Bio je to zapravo logičan potez, omogućiti onoma koji su navikli na aplikacije kao Outlook, Word, Excel ili PowerPoint iskustvo njihova korištenja na mobilnim uređajima.

“Želimo da naši korisnici budu produktivni sa svih platformi kojima se koriste. Ovo možete doživjeti samo kao širenje već postojeće strategije”, priopćeno je u to vrijeme iz Microsofta te zapravo najavljeno u kojem smjeru će kompanija ići narednih godina.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.