Microsoft Teams proširio grupni razgovor sa 100 na 250 ljudi

Microsoft Teams bilježi oko 80 milijuna aktivnih korisnika dnevno, što je četverostruki rast unazad pola godine i ne bi se vrlo vjerojatno zbio bez pandemije koronavirusa, no bez obzira na to, kompanija želi zadržati kroz inovacije sve te ljude uz sebe. Stoga, stigao je novitet kojim se grupni razgovori šire sa stotinu na 250 osoba.

Naravno, mogućnosti koje korisnici pritom imaju su ostale nepromijenjene i još uvijek imaju kontrolu zaustaviti preopterećenje notifikacijama, kao što su imali i prije ovog noviteta.

Također, nakon što u grupi bude 20 ili više ljudi, nekoliko mogućnosti se automatski isključuje, kao automatski odgovori na Outlooku, Teams poruke u statusima, indikator tipkanja, obavijesti o zaprimljenom video i audio sadržaju, podijeljenom sadržaju te obavijesti o pročitanim porukama.

Ipak, unatoč novitetu, administratori svejedno ne mogu sami limitirati veličinu same grupe, a maksimalni kapacitet za pozive i dalje ostaje na 20 osoba. Svejedno, Teams se ovime dodatno uspijeva nositi sa sve žešćom konkurencijom, u prvom redu onom koju predstavlja Zoom. Ali, tu su i WebEx, Google Meet i Blue Jeans.

Tko zna što Teams još sprema jer samo dvadesetak dana prije ove novosti, stigla je ona kojom se omogućava prikaz do devet ljudi na jednom ekranu istovremeno, dok je prije toga bilo moguće vidjeti njih četvero. Zoom nudi mogućnost do 49 osoba, ali Zoom je ipak manje prisutan u poslovnom smislu no Teams.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.