Microsoftov prvi Android telefon je možda spreman za lansiranje

Nakon što nisu uspjeli oživjeti Windows Mobile u Windows Phone doživljaju koji bi ljudi zapravo htjeli imati na umu i kupiti, Microsoft je napustio posao stvaranja pametnih telefona. Otkako je napustio Windows Phone 2015. godine, Microsoft je udvostručio napore u pogledu softvera za mobilni svijet u kojem živimo. Bilo da se radi o iPhoneu ili Androidu, Microsoftove Office aplikacije su dostupne na pametnim telefonima, a isto vrijedi i za tablete.

Microsoft je proizvodio i nabavljao druge aplikacije i povećao svoju prisutnost na mobilnim uređajima iako nije kontrolirao operativni sustav ili hardver. To se donekle promijenilo prošle godine kada je Microsoft dao iznenađujući najavu. Vratit će se na proizvodnju pametnih telefona. Ali ovaj put čak nije ni pokušao stvoriti Windows operativni sustav za mobilni uređaj. Umjesto toga, sve radi na Androidu i mobilni uređaj bi uskoro mogao biti spreman za lansiranje.

„Surface Duo“ je sklopivi uređaj, ali to nije ona vrsta sklopivosti koju možda očekujete. Nije slično sklopivim telefonima koji su se počeli pojavljivati u trgovinama prošle godine kada je u pitanju kritična komponenta. Zaslon se ne savije. Umjesto toga, Duo ima dva odvojena zaslona koji su povezani šarkom. Izgleda kao uređaj sličan knjizi za koji je bilo pričano u Microsoftu da će se napraviti kada je Apple predstavio svoj prvi iPad.

Microsoft je tijekom svog prošlogodišnjeg „Surface“ događaja rekao da će predstaviti Duo tijekom blagdana 2020. godine, predlažući programerima da stvore iskustva za Android telefon s dva zaslona. No, lansiranje Surface Duo uređaja je možda i bliže od toga s obzirom na Microsoftove nedavne zadatke i poslovne poteze.

Surface Duo je primijećen prošlog tjedna na FCC-u i dobio je Bluetooth SIG certifikat. Neobjavljeni uređaji se obično otkrivaju u ovim bazama podataka u tjednima koji su prethodili njihovom službenom predstavljanju. Izvori upoznati s Microsoftovim planovima su rekli za „The Verge“ da se Microsoft želio usredotočiti na Surface Duo i uređaje s dvostrukim zaslonom na „Build“ konferenciji ranije ove godine. Ti su planovi propali kako se događaj prebacio na internetski format zbog nove pandemije koronavirusa.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.