Mozillin e-mail klijent Thunderbird našao novi dom

Mozilla je podosta dugo poprilično tiha kad se radi o njenom e-mail klijentu Thunderbirdu, kojeg nikad nije službeno ukinula, ali zato je prije nekoliko godina prestala u potpunosti raditi na njemu. Srećom po one koji su mu vjerni, Thunderbird ostaje na životu i pronašao je novi dom unutar Mozilline obitelji.

Vrijedna je to vijest, koju treba posebno istaknuti jer nakon toliko šutnje i nesigurnosti, napokon se zna da će Thunderbird nastaviti svoj život. I to pod podružnicom Mozille – MZLA Technologies Corporation. Riječ je o novoj podružnici i Thunderbirdu je zagarantiran razvoj pod njom, pa ako se on pokaže isplativim, mnoge su godine pred njim. Kao i pred MZLA Technologies Corporation.

Inače, Thunderbird je jedan od najmoćnijih e-mail klijenata, koji je ujedno i potpuno besplatan. Čini sve što i Office, ali ima prednosti po pitanju podešavanja mogućnosti samog rada kako vam odgovara, kao što omogućava preuzimanje dodataka, pluginova i svega što bi moglo pomoći u samom radu. Iznimno je popularan na Linuxu.

Dakle, ima bazu korisnika, koji jako dobro znaju što mogu s njime i što im on točno nudi – besplatno. I sad svi oni mogu odahnuti u potpunosti, ne moraju brinuti da će morati pronaći alternativu Thunderbirdu, jer sve će biti u redu. Samo, bilo je jasno da Mozilla ne zna što bi s njime kad se nije oglašavala i godinama se nije radilo na njemu.

Sve to sugeriralo je kraj za Thunderbird i nekako je tako nešto bilo logično, no Mozilla je svjesna značaja tog e-mail klijenta, koji je ujedno i “open source”, pa ga se nije željela samo tako riješiti. Umjesto toga, pronašla je tim ljudi koji će se moći bolje posvetiti radu na njemu.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.