Musk: Doživotni ban za lažno predstavljanje

Prije nego što je kupio Twitter, Elon Musk je rekao da je protiv doživotnih suspenzija računa i obećao da će vratiti izbačene korisnike poput Donalda Trumpa.

Sada je Musk na Twitteru objavio post u kojem kaže da će Twitter trajnu suspendirati račune oponašatelja ukoliko nisu jasno označeni kao parodija. Ovaj post dolazi ubrzo nakon što je nekoliko korisnika popularne platforme promijenilo ime svojeg računa u Elon Musk.

Twitter je upravo zabranio komičarku Kathy Griffin jer je oponašala Muska, barem privremeno, nakon što je koristila njegovo ime i sliku na vlastitom verificiranom Twitter računu. I neki drugi verificirani računi koji se lažno predstavljaju kao Musk, uključujući Jepha Jacquesa, također su izbačeni sa stranice.

Prije Muskovog preuzimanja, pravila Twittera već su navela da korisnici “ne smiju lažno predstavljati pojedince, grupe ili organizacije kako bi zaveli, zbunili ili prevarili druge, niti koristiti lažni identitet na način koji remeti iskustvo korisnika na Twitteru”. Parodijski računi morali su to navesti i u svojim računima i u biografiji. Posljedice su uključivale moderiranje profila, privremenu suspenziju ili trajnu suspenziju.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.