NA MJESECU IMA ŽIVOTA! NEKOLIKO TISUĆA IZUZETNO OTPORNIH BIĆA BORAVI NA JEDINOM ZEMLJINOM PRIRODNOM SATELITU

Znate li tko su dugoživci (Tardigrada)?

To su sitne životinje, poznate i pod nazivom “vodeni medvjedi” veličine do jednog milimetra, s 4 para zakržljalih ekstremiteta, piše enciklopedija.hr. Također, riječ je o vjerojatno najizdržljivijim životinjama na Zemlji, koje mogu podnijeti temperature u rasponu od 150 stupnjeva Celzijevih pa do debelo ispod nule. Žive u moru, slatkoj vodi, na kopnu, a geografski su rasprostranjeni doslovno posvuda.

A kako se čini, nekoliko tisuća njih sada je preselilo i na Mjesec, piše BBC.

Naime, ovi žilavi “vodeni medvjedi” bili su na svemirskoj letjelici koja se u travnju srušila na Mjesec. Čelnica izraelske organizacije “Arch Mission Foundation”, koja je dugoživce i poslala u svemir, tvrdi da su oni gotovo sigurno preživjeli pad.Vjerujemo da su njihove šanse za preživljavanje ekstremno visoke – govori Nova Spivack, šefica Arch Mission Foundationa

Naime, dugoživci su prije puta prošli kroz postupak dehidracije, čime su zapravo stavljeni u svojevrsnu suspendiranu animaciju. Izraelska organizacija ih je poslala u svemir u sklopu svojeg nastojanja da stvore “rezervnu” Zemlju, to jest da ljudsko znanje te floru i faunu planeta pohrane na različite lokacije u Sunčevom sustavu, gdje bi preživjele eventualnu apokalipsu našeg planeta.

Tako je, uz dugoživce, prema Zemljinom satelitu upućena “Mjesečeva knjižnica”, zapravo svojevrsni DVD na kojem se nalazi 30 milijuna stranica ljudske povijesti, sve vidljivo pod mikroskopom.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.