Nova prijevara na Twitteru: “Verificirani” Musk dijeli bitcoine

Poznata izreka kaže – ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, onda vjerojatno nije istinito, a ova se izreka može primijeniti i na tvitove u kojima je Elon Musk objavio da je dao ostavku na dužnosti u Tesli te je odlučio svojim vjernim pratiteljima podijeliti 10 tisuća bitcoina, pri čemu jedan korisnik može maksimalno dobiti bitcoine u vrijednosti do čak 192 tisuće dolara. No prije nego što prime bitcoine, korisnici prvo moraju kliknuti na link koji je postavio u tvitu i poslati od 0,1 do 3 BTC-a u bitcon novčanik kako bi “potvrdili svoje adrese” i tek nakon toga moći će primiti između jednog i 30 bitcoina.
Ono što ovu prijevaru čini (djelomično) uvjerljivom jest plava kvačica pored imena Elon Musk na Twitteru te komentari (od kojih neki također imaju kvačicu koja potvrđuje verifikaciju na ovoj mreži) u kojima se korisnici zahvaljuju Musku na bitcoinima koje im je dao.
Riječ je, naravno, o hakerima koji su preuzeli kontrolu nad određenim brojem verificiranih profila na Twitteru te su promijenili ime tih profila u Muskovo ime, no dok se korisničko ime može mijenjati, ime profila ne može, pa tako pored imena Elona Muska stoji korisničko ime @PantheonBooks, što jasno ukazuje na to da sam profil nema veze s Muskom. Hakeri su čak i promovirali ovu objavu tako da se pokaže što većem broju korisnika, a dio osoba nasjeo je na prijevaru jer je u novčanik koji su hakeri objavili u privitku objave uplaćeno skoro 180 tisuća dolara.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.