Novi Snapdragon 888 stiže s Leica tehnologijom?

Zanimljive vijesti danas stižu iz pera poznatog leakstera R. Quandta s portala Winfuture. Quandt doznaje da najveći svjetski chipmaker Qualcomm radi na nasljednicima Snapdragon 888 čipa, koji će vas zanimati. Jedan od njih izgledno obećava bolje fotografije i video rezultate.

Snapdragon 888 trenutno je najbolje od Qualcomma dostupno na tržištu. Temeljen na 5nm arhitekturi Snapdragon 888 integrira 5G modem i nudi top performanse, što dokazuje i Xiaomi Mi 11 perjanica, upravo pristigla u Hrvatsku.

Već se neko vrijeme priča o nestašici tih SD888 čipova pa se očekuju kašnjenja u distributerskim lancima nadolazećih uređaja s tim čipom ispod haube.

Tvrtka već radi i na nasljednicima, koje će navodno predstaviti prije kraja ove godine. Quandt navodi podverziju s oznakom SM8325, a vjeruje da se radi o svojevrsnom Lite modelu bez 5G čipa na sebi.

Taj bi SD 888 mogao ponuditi i dalje odlične performanse ali za nešto manju lovu. Proizvođači bi ga mogli iskoristiti za cijenom ipak povoljnije 4G telefone na tržištima gdje 5G još nije zaživio.

Uz njega spominje se i SM8450, najvjerojatnije planiran za kraj ove godine. Taj pak ima nešto što dosad nismo vidjeli od Qualcomma i nosi kodno ime ‘Waipio’.

Prema trenutno raspoloživim informacijama, taj model u testnoj fazi podržava 12GB do LPDDR5 RAM-a i 256GB UFS 3.1 podatkovne memorije, no ne znači da u konačnici neće i više od toga.

Nije potvrđeno no najvjerojatnije će i taj biti temelje na 5nm arhitekturi, a 4nm tehnološki proces Qualcomm će navodno primijeniti dogodine u suradnji s TSMC-om, dok im ovogodišnje 5nm čipove štanca Samsung.

Ono najzanimljivije u priči je da taj zasad testni SM8450 na sebi nosi i modul nazvan “Leica1”. Quandt pretpostavlja da se radi o nekakvoj procesorskoj jedinici namijenjenoj optimizaciji rada kamere.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.