NSoft predstavio novi nadzorni sustav koji prati temperaturu svih osoba u zatvorenom prostoru

Novi sustav nadzora zatvorenih prostorija namijenjen prevenciji širenja zaraze novim koronavirusom i podizanju zdravstvene sigurnosti predstavljen je danas u Mostaru. Sustav je predstavila tvrtka NSoft, a zapravo je riječ o proizvodu koji je razvijen još prije četiri godine ali je unaprijeđen u vrijeme epidemije koronavirusa i lansiran na tržište.

Pomoću našeg softvera i termalne kamere možemo, bez obzira na to koliko se osoba nalazi u prostoriji, detektirati osobe s povišenom tjelesnom temperaturom i na taj način preventivno djelovati u smislu odstranjivanja tih osoba, izolacije te svega što je potrebno prema pravilima medicinske struke, pojašnjava za Klix.ba Emina Ćehajić iz firme NSoft.

Ćehajić kaže da NSoft zapravo ne prodaje, nego iznajmljuje proizvod.

To je naš softver i koristi se u svim mogućim branšama, kao što su turizam, ugostiteljstvo, hotelijerstvo, bankarstvo, državne službe, javne površine, aerodromi, granični prijelazi, pojašnjava Ćehajić.

Povrh svega, sustav prepoznaje i dob, spol i broj ljudi u prostoriji, no nudi i još više od toga, poput prepoznavanja emocija, dodaje Ćehajić.

Kad je riječ o turizmu i ugostiteljstvu, sustav se može koristiti tako da pokazuje kretanje gostiju i koje su im najveće točke interesa u prostoriji.

Isto tako prepoznaje i rizične osobe, ako je bilo problema i vandalizma, pa notifikacija javlja osiguranju gdje se ta osoba nalazi kako bi se moglo reagirati na pravi način, kaže Ćehajić.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.