Nvidia predstavila najjače grafičke kartice na svijetu – GeForce RTX

Veliki Nvidijin događaj uoči Gamescona bio je prava meka za sve one koji se bave gamingom, grafikom i dizajnom. Iako su u medijima već “procurile” neke informacije o hardveru koji će Nvidija predstaviti, ono što je danas bilo predstavljeno u Kölnu zaista je impresivno.

Toliko je stvari procurilo na internet, ne našom voljom. No, ostat ćete iznenađeni jer ni jedna specifikacija koju ste mogli pročitati na internetu nije točna!, rekao je na samom početku direktor Nvidije Jensen Huang i tijekom sljedeća dva sata pokazao rezultat 10-godišnjeg razvoja u Nvidiji.

Tri slova koja će obilježiti industriju videoigara – RTX

RTX nisu samo obična slova već se odnose na najnoviju Nvidijinu tehnologiju “Ray tracking”. Ta će tehnologija unaprijediti grafiku u videoigrama i filmovima te unijeti dodatnu dozu stvarnosti. Omogućit će RTX karticama da prate svaku svjetlosnu zraku i njene refleksije u prostoru. Drugim riječima, u igrama se više neće morati stvarati umjetna svijetla te se neće morati “crtati” svjetlosni efekti – samo će se postaviti “pravo” svjetlo koje će se putem RTX tehnologije potpuno prirodno odbijati i osvjetljavati ambijent.

Kako RTX tehnologija izgleda u videoigrama koje će se tek naći na tržištu prikazano je na nekim od najvećih AAA naslova poput Shadow of the Tomb Raider, Metro Exodusa i Battlefield 5. U sve tri igre se vidjela značajna promjena zahvaljujući RTX-u.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.