NVIDIA RTX 2060 i GTX1660 se više ne proizvode

Ovo je zapravo drugi put da isti izvor tvrdi da je kraj Turingove serije iz srednjeg segmenta. Oba navodno ukinuta proizvoda temelje se na vrlo sličnim GPU-ovima, osim što serija RTX 2060 podržava raytracing i DLSS hardversko ubrzanje, dok serija GTX 1660 nema te značajke.

NVIDIA RTX 2060 je proizvod iz 2019. godine koji je doživio razne nadogradnje tijekom svog vijeka trajanja. Počevši od SUPER osvježenja samo pola godine kasnije i prošlogodišnje nadogradnje RAM memorije na 12 GB. Serije GTX 1660 i 1660 SUPER objavljene su s odgodom od 3 mjeseca. Kupci su svoju pozornost sada usmjerili na RTX 30 seriju, ili čak Radeon RX 6600 seriju koja se smatra puno isplativijom u odnosu na uloženo – dobiveno.

BoardChannels izvještava da je NVIDIA potvrdila da se RTX 2060 i GTX 1660 više ne proizvode. To se odnosi na sve varijante, uključujući SUPER SKU-ove. Ono što je važno napomenuti je da GTX 1650 i GTX 1630 GPU još uvijek nisu ‘otkazani’. Partneri odbora još uvijek imaju višak zaliha koji je ostao za vrijeme vrhunca nestašice GPU-a. Međutim, nije jasno je li NVIDIA prestala proizvoditi i ove kartice.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.