Osnivač Telegrama: Hakeri mogu pristupiti svakom mobitelu na kojem je instaliran WhatsApp

Nastavlja se otvoreni sukob komunikacijskih platformi i jednih od najvećih konkurenata u ovom segmentu, Telegrama i WhatsAppa. Sada se objavom oglasio jedan od suosnivača Telegrama.

‘Nije važno jeste li najbogatija osoba na svijetu. Ako imate instaliran WhatsApp na svom telefonu, svi vaši podaci iz svake aplikacije na vašem uređaju su dostupni’, napisao je između ostalog na Telegramu Pavel Durov, jedan od suosnivača popularne aplikacije Telegram.

Durov ovim navodom aludira na hakiranje mobitela glavnog direktora Amazona Jeffa Bezosa putem WhatsAppa još 2018. godine. Bezosov smartfon bio je 2018. godine hakiran nakon što mu je navodno saudijski prijestolonasljednik Muhamed bin Salman WhatsAppom tijekom prijateljske razmjene poruka poslao videozapis koji je sadržavao zlonamjerni softver.

‘Izbrisao sam WhatsApp sa svog uređaja prije mnogo godina. Ovime ne tjeram ljude da prijeđu na Telegram. Sa 700 i više milijuna aktivnih korisnika i dva milijuna dnevnih prijava, Telegram ne treba dodatnu promociju. Možete koristiti bilo koju aplikaciju za razmjenu poruka koju želite, ali klonite se WhatsAppa, on je alat za nadzor već 13 godina’, zaključio je u objavi Durov.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.