Policija ispred kuća postavlja lažne Amazonove pakete opremljene tehnologijom za praćenje

Više od 20 milijuna Amerikanaca prošlih je blagdana imalo problema s krađom pošiljki koje su im dostavljene na kućni prag. Paketi, najčešće s Amazona, koje dostavljači ostavljaju ispred kućnih vrata, veliki su mamac za lopove koji samo preskoče ogradu kuće i ukradu paket – pri tome su neki izbirljivi i prvo otvaraju pakete kako bi se uvjerili da je u njima nešto vrijedno, a ne npr. knjiga ili slično.

Protiv ovakvih krađa bore se sami korisnici postavljanjem sigurnosnih kamera, ali i Amazon koji testira nove načine dostave – unutar samih kuća čak i kada vlasnici nisu doma te u prtljažnike automobila.

S obzirom na to da je riječ o velikom problemu, protiv “pirata s trijema” kako ih zovu u SAD-u, aktivno su se u borbu uključile policijske postaje u nekim američkim gradovima koji lopove pokušavaju uhvatiti postavljenjem lažnih paketa. U Amazonovu kutiju postave npr. kutiju za Appleov MacBook Air (kako bi prevarili i one izbirljive lopove koji otvaraju pakete) te u tu kutiju postavljaju uređaj za praćenje s GPS-om.

Posljednja policijska postaja koja je počela s takvim projektom jest iz New Jerseyja – oni surađuju s Amazonom, a često i sa samim korisnicima na područjima u kojima je najveća stopa krađa paketa. James Crecco, policijski kapetan koji vodi ovaj projekt u New Jerseyu rekao je za medije kako je u jednom slučaju pakt nestao za samo 3 minute: “To je bilo tako brzo da smo mislili da je pogreška”.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.