Prijavi se na besplatnu akademiju programiranja u Code Hub-u Mostar

Kada programeri s višegodišnjim iskustvom odluče svoje znanje besplatno prenijeti mladim ljudima koji tek žele započeti karijeru u IT sektoru, odmah se može zaključiti da je riječ o hvalevrijednom projektu. Jedan ovakav projekt plod je Northcape-a, startupa INTERA Tehnološkog Parka koji se inače bavi web programiranjem i razvojem software-a.

S obzirom da je Northcape, prije svega, društveno poduzeće koje svoje prihode usmjerava u implementaciju projekata namijenjenih djeci i mladima, početkom 2019. godine, u suradnji s Mostar Summer Youth Program, pokrenuli su Northcape Academy čiji su ponosni partneri i INTERA Tehnološki Park i Code Hub Mostar.

Besplatna akademija je namijenjena mladim ljudima, prvenstveno srednjoškolcima koji imaju želju svoju karijeru graditi u IT svijetu. Kroz tri subote, 9.16. i 23.2.2019. godine s početkom u 10h u Code Hub-u Mostar, coworking prostoru koji se nalazi u prizemlju zgrade Ledara na adresi Kardinala Stepinca bb, sudionici će imati priliku steći vještine za razvoj software-a, ali i dobiti uvid u rad u profesionalnom timu programera. Glavni fokus akademije je na razvoju web aplikacija, ali će trener Russ Wiltshire obraditi i druge teme relevantne za razvoj software-a. Kako bi pohađanje akademije za svakog sudionika rezultiralo funkcionalnim web aplikacijama, akademija će biti podijeljena u dva dijela – rad s trenerom tijekom tri višesatna tečaja te samostalni rad od kuće uz mentoriranje.

Za sudjelovanje na Northcape Academy nije potrebno predznanje u programiranju, ali svi sudionici moraju pričati engleski jezik te imati laptop ili računalo na kojem će moći raditi na razvoju svojih aplikacija. Više detalja o akademiji moguće je pronaći na linku, a svi zainteresirani se mogu javiti na academy@northcapesoftware.com.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.