Procurile specifikacije jednog od najiščekivanijih telefona godine

Microsoft je prošle godine iznenadio predstavljanjem prijenosnog računala i pametnog telefona koji imaju dva ekrana. Oba uređaja na tržištu su se trebala pojaviti krajem ove godine, no na prijenosnik ćemo ipak morati sačekati sljedeću godinu (razlog je, naravno, koronavirus), dok bi smartphone Surface Duo ipak trebao biti dostupan u posljednjem kvartalu ove godine.

Prilikom predstavljanja iz Microsofta nisu objavili previše informacija o samom telefonu tako da smo, pored očekivanog vremena pojavljivanja na tržištu, znali samo da će imati dva 5,6-inčna ekrana rezolucije 1800×1350 piksela. Telefoni se, navodno, već testiraju među zaposlenicima Microsofta te bi hardver kakav se trenutačno koristi manje-više trebao ostati isti kao i na modelu koji će biti dostupan na tržištu. Iako službeni detalji o hardveru dosad nisu objavljeni, neke su informacije napokon procurile na internetu pa, osim izgleda i ekrana, sada znamo koliko će snažan biti Surface Duo.

Informacije o procesoru ipak bi mogle razočarati dio potencijalnih kupaca jer bi Surface Duo trebao raditi na Qualcommovom Snapdragonu 855 – riječ je o odličnom i snažnom čipsetu, no to je prošlogodišnji model, a u najjačim ovogodišnjim uređajima koristi se Snapdragon 865. Razlog je, prema informacijama s Windows Centrala, što Qualcomm zahtijeva da s posljednjom generacijom Snapdragona kompanije uključe i poseban čip za 5G. Kako je dizajn novog Surfacea bio finaliziran prije predstavljanja Snapdragona 865, u njemu nema mjesta za još jedan, poseban čip tako da je Microsoft imao opciju redizajniranja unutrašnjosti uređaja, tj. hardvera kako bi napravio mjesta za 5G čip ili jednostavno odlučiti se na stariji procesor, što su na kraju napravili.

Pored modela Snapdragona koji će se koristiti, na stranici Windows Central otkrili su i neke druge informacije poput radne memorije i prostora za pohranu podataka – 6 GB te 64, odnosno 256 GB memorije, zatim 11 MP kamera (bit će samo jedna i moći će se koristiti i kao stražnja i kao kamera za snimanje selfija), a kada se pojaviti radit će na Androidu 10. Tada će već biti aktualna jedanaesta verzija Googleova mobilnog operativnog sustava i telefon bi s vremenom trebao dobiti nadogradnju i na Android 11. Baterija kapaciteta 3460 mAh trebala bi izdržati jedan dan korištenja.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.