Redmi 7 stiže 10. siječnja s 48 MP kamerom i postaje izdvojeni brand

Xiaomi je na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavio teaser za medijsku konferenciju koja će se održati 10. siječnja, kada će službeno predstaviti novi model Redmi 7. No, neće sve ostati samo na tome, jer će paralelno s ovim, Redmi postati poseban brand.

Iz Xiaomija napominju da će osnovni brand nastaviti s premium modelima, dok će jeftinije prebaciti na ovaj pod-brand. Ovakva politika nimalo ne iznenađuje, jer je već neko vrijeme učestala praksa osnivati posebne brandove unutar kompanije. Prema kineskom receptu, upravo poticanje unutarnje konkurencije često daje najbolje rezultate.

Takvu praksu smo već vidjeli u slučaju Huaweija i Honora, kao i BBK Electronics konzorcija, koji u svom portfelju ima brandove Oppo, Vivo, OnePlus i RealMe. Pored Redmi branda, Xiaomi je već ljetos predstavio Pocophone brand, čija je zadaća zagorčavanje života premium brandovima, nudeći skoro sve što i oni, ali za višestruko manje novca.

Što se Redmija 7 tiče, procurio je i detalj da će uređaj sadržavati 48 MP kameru, koju već predstavili neki drugi proizvođači poput Honora. Naime, nove 48 MP senzore proizvode Sony i Samsung, i kako se čini, neće im nedostajati narudžbi.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.