Samsung i Apple potpisali partnerstvo koje nitko nije očekivao

Kada se Apple i Samsung spomenu u istoj rečenici, za mnoge prva će pomisao biti tužbe vezane uz kršenje patenata ili konkurencija ovih kompanija na tržištu pametnih telefona. No osim što su veliki konkurenti koji se međusobno optužuju za kršenje patenata (što pokušavaju dokazati sudskim putem), Apple i Samsung su i partneri koji su dobro svjesni da suradnjom obje kompanije mogu profitirati.

Npr. Apple je u svojim telefonima, među inim, godinama koristio Samsungovu tehnologiju, a su ove kompanije jučer najavile novu suradnju koja je prilično neočekivana. Budući modeli Samsungovih pametnih televizora imat će podršku za iTunes Movies & TV Shows i AirPlay 2, odnosno na njima će se moći pristupati sadržaju kupljenom putem iTunesa te će vlasnici iPhonea i iPada moći gledati sadržaj sa svojih uređaja na Samsungovim televizorima.

Stariji potpredsjednik odjela softvera i usluga u Appleu Eddy Cue u objavi za javnost izrazio je zadovoljstvo ovim partnerstvom koje će vlasnicima iPhonea, iPada i Macova omogućiti uživanje u sadržaju i “na najvećim ekranima u kući”.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.