U Europi je Xiaomi popularniji od Applea

Kineska kompanija Xiaomi uspjela je prestići Apple po prodaji pametnih telefona na europskom tržištu. Prema Xiaomijevim nedavno objavljenim financijskim rezultatima za drugi kvartal 2022. godine, Xiaomi je imao udio od 21,7% tržišta pametnih telefona u Europi, što mu je omogućilo da prestigne Apple koji je sada na trećem mjestu, dok Samsung stoji na prvom.

Gledajući globalna tržišta, Xiaomi se nalazi u Top 3 na 55 globalna tržišta u isporuci pametnih telefona za drugi kvartal 2022. godine i u Top 5 na 67 globalnih tržišta. Xiaomi navodi da je kvartalni rast tržišnog udjela ostvaren na Bliskom istoku, te u Europi, Južnoj Americi, jugoistočnoj Aziji i Africi.

Što se tiče prihoda van Kine, Xiaomi je zabilježio 34 milijarde RMB (4,95 milijardi dolara) u drugom kvartalu ove godine. Prihodi u inozemstvu čine 48,4% ukupnih prihoda, što je gotovo polovina ukupnog prihoda kineske kompanije.

Kada je u pitanju globalna prepoznatljivost Xiaomija, Xiaomi je u kolovozu ove godine četvrtu godinu zaredom uvršten na listu Fortune Global 500 i zauzeo je 266. mjesto, što je za 72 mjesta bolje u odnosu na prošlu godinu.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.