U samo tri sata s tržišta kriptovaluta izbrisano gotovo 13 milijardi dolara

Kriptovalute su u četvrtak u nekoliko sati izgubile gotovo 13 milijardi dolara vrijednosti. Oko 10.23 sati po honkonškom vremenu bitcoin je pao za skoro 5 posto na 6.303 dolara, dok su XRP i ethereum izgubili više od 10 posto, navodi Coinmarketcap.com. Nije neuobičajeno da bitcoin za sobom povuče i ostale kriptovalute.

Pad je uslijedio nakon najnovijih upozorenja financijskih vlasti da je brzi rast digitalnih valuta potencijalna prijetnja gospodarstvu.

“Kontinuirani brzi rast kripto-imovine mogao bi stvoriti nove ranjivosti u međunarodnom financijskom sustavu”, objavio je Međunarodni monetarni fond u nedavnom izvješću.

Neispunjena očekivanja, krađe i prevare

Mnoge pristaše kriptovaluta nadale su se da bi 2018. mogla biti prekretnica u odnosu regulatora prema kriptovalutama, odnosno da bi regulatori mogli prihvatiti trgovanje digitalnom imovinom na službenim tržištima putem novih financijskih proizvoda kao što su ETF (exchange trade funds) fondovi.

No, američka Komisija za vrijednosne papire odbila je nekoliko ETF-ova, a ostale zemlje, uključujući Kinu, još teže prihvaćaju kriptovalute.

Istodobno je dosadašnji dio godine bio obilježen krađama i provalama u sustave mjenjačnica kriptovaluta te brojnim prevarama u takozvanim inicijalnim ponudama kovanica (ICO – Initial Coin Offering).

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.