Uber i Hyundai surađuju na električnim letećim taksijima

Kako izbjeći velike gužve na cestama, pogotovo u vrijeme kada ljude odlaze i vraćaju se s posla? Danas dio ljudi koristi bicikle ili električne romobile, no u budućnosti mogli bi imati puno brže rješenje – leteće taksije. Na takvim vozilima već rade neke kompanije, a jedna od njih je i Uber.

Njihov cilj je do 2023. predstaviti uslugu “Uber Air”, odnosno kako samo ime kaže, leteće taksije. Korak prema tom cilju napravili su ovaj tjedan potpisivanjem suradnje s Hyundaijem u razvoju električnih letećih automobila koji će imati sposobnost vertikalno polijetati i slijetati. Dakle, neće im trebati zrakoplovna pista, već će putnike moći pokupiti na klasičnim parkiralištima i prevesti ih zračnim putem do odredišta.

Dok su u Uberu prilično optimistični oko letećih taksija, u Hyundaiju su ipak realniji te izvršni potpredsjednik kompanije Euisun Chung očekuje “komercijalizaciju urbanih zračnih mobilnih servisa do 2028.”

Uber je dosad na svom projektu letećih taksija dogovorio partnerstvo s osam kompanija poput npr. Boeingove tvrtke Aurora Flight Sciences, dok je Hyundai prvi proizvođač automobila koji im se priključio na tom velikom i ambicioznom projektu. Kada spominjemo Hyundai i električne automobile, podsjetimo da je kompanija nedavno investirala milijune eura u Rimac Automobile, s kojim surađuju na razvoju električne jurilice.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.