Više od 19% korisnika i dalje koristi Windows 7 sustav

Prije otprilike godinu dana Microsoft se i službeno oprostio od operativnog sustava Windows 7, upozorivši korisnike kako bi bilo odlično da što prije prijeđu na Windows 10 operativni sustav. Tih je dana Microsoft zauvijek stopirao podršku i izdavanje zakrpa za 10-ak godina star Windows 7 sustav, čime je zapravo taj sustav postao “nesiguran” za korištenje. Kako službene podrške za Windows 7 više nema, iz Microsofta su odlučili “pogurati” korisnike ka novom i naprednijem Windows 10 sustavu – no čini se da im to baš i ne uspijeva.

Najnoviji podaci pokazuju kako Windows 7 sustav još uvijek drži oko 19.71 posto tržišta operativnih sistema za računala. Posebno je zanimljivo, kako je Windows 7 sustav još povećao svoj postotak primjene u posljednjem periodu, što bi zapravo značilo da broj korisnika tog sustava i dalje raste.

Iz analitičkih kuća nagovještaju kako je postotak korisnika Windows 7 sustava vjerojatno još i veći s obzirom na to da je tijekom analize nemoguće obuhvatiti sve vrste korisnika. Iako u dugoročnom periodu broj korisnika Windows 7 sustava pada, činjenica je da je ovaj sustav još dan danas instaliran na više od 100 milijuna računala širom svijeta.

Problem prelaska na noviju verziju operativnog sustava vrlo vjerojatno leži u financijskom pogledu, s obzirom na to da je potrebno investirati novac u kupnju novog sustava. To je posebno izraženo kod tvrtki koje koriste mnogobrojna računala jer prelazak na novi sustav znači i velika financijska ulaganja.

Više pročitajte na:

Comments

 • intera
 • START UP AKADEMIJA

  startup akademija

  INTERA TP je začetnik razvoja startup ekosustava u Hercegovini.

  (opširnije)

 • Poslovni inkubator

  Za sve one koji su pokrenuli poduzeće i koje nije starije od dvije godine nudimo proces inkubacije i virtualne inkubacije.

  (opširnije)

 • Konferencije

  Nudimo organiziranje konferencija i važnih događaja za poduzeća kao i mogućnost najma konferencijskih dvorana od 20 do 300 mjesta.

  (opširnije)

 • Uredski prostori

  Uredski prostori za komercijalni najam su suvremeno opremljeni, sa pristupom internetu i svom ostalom infrastrukturom.

  (opširnije)

 • Poslovno umrežavanje

  Poslovno umrežavanje, internacionalizacija i promocija proizvodnih poduzeća jedan su od stupova djelovanja INTERA TP.

  (opširnije)

 • Obuke CNC operatera i programera

  Želite li steći praktična znanja i vještine u rukovanju CNC strojevima i time postati konkurentni na tržištu rada?

  (opširnije)

 • Poslovne obuke i seminari

  Danas kada je evidentan nedostatak kvalitetnih kadrova na tržištu rada, a potrebno je i konstantno ulaganje u učenje novih i nadogradnju postojećih poslovnih vještina.

  (opširnije)

 • IT OBUKE I PRAKSA

  INTERA TP organizira mnogobrojne programe obuka i prakse za mlade u IT tehnologijama gdje mladi, dominantno studenti IT fakulteta imaju priliku raditi na stvarnim projektima dodijeljenim od poduzeća iz ovog sektora.

  (opširnije)

 • Žensko poduzetništvo

  U smislu izravnog poticanja i favoriziranja ženskog poduzetništva, u kriterijima za prijem u poslovni inkubator, kao i za dodjeljivanje mini grantova korisnicima, uvedeni su dodatni bodovi ako u timu ima osoba ženskog spola.

  (opširnije)

 • Fab Lab

  Nudimo uslugu korištenja tehnoloških resursa (3D printera, laserskog rezača, CNC strojeva, alata, elektronike) za makere (inovatore, hobiste, dizajnere, inženjere), koja se nalazi u prostoru koji je ujedno i okoliš za razmjenu iskustva i znanja samih korisnika.

  (opširnije)

 • VIDEO

 • Ubija li škola kreativnost ?
 • Inteligentna organizacija

  Istraživanja na MIT-ovom Center for Collective Intelligence iznjedrila su neočekivane rezultate: pokazalo se da inteligencija pojedinaca tek sporadično korelira s inteligencijom grupe kao cjeline. Korelacija postoji, ali ne onog intenziteta koji se očekivao. Presudno važnim za unapređenje inteligentnog funkcioniranja grupe pokazali su se neki drugi čimbenici: socijalna senzibilnost članova, komunikacijska ravnopravnost te udio žena u grupi.